YAĞ ENJEKSİYONU İLE DOLGU

Yağ enjeksiyonu kişinin göbek, uyluk, kalça, bel gibi yağ içeren bölgelerinden enjektör ve ince kanüller yardımıyla yağların alınması ve bu yağların eksikliği olan bölgelere enjekte edilmesi yöntemidir.

Yağ Enjeksiyonu ile Dolgu

Yağ enjeksiyonu kişinin göbek, uyluk, kalça, bel gibi yağ içeren bölgelerinden enjektör ve ince kanüller yardımıyla yağların alınması ve bu yağların eksikliği olan bölgelere enjekte edilmesi yöntemidir. Yağ enjeksiyonları en sık çökük yanaklıların yağ eksikliği ve düzensizlik olan diğer yüz bölgelerinin doldurulması burun ve ağız arasındaki gülme çizgilerinin ve alındaki çizgilerin azaltılması, dudakların kalınlaştırılması amacıyla kullanılır. Bu işlem lokal anestezi ile yapılan ve hastalar tarafından kolaylıkla tolere edilebilen bir operasyondur. Yağların alınacağı bölge uyuşturulduktan sonra ince bir liposuction kanülü ile yağlar emilerek bir enjektöre toplanır. Alınan yağlar yıkanıp süzüldükten sonra kalın bir iğne ile doldurulması istenen bölgelere enjekte edilir. Enjekte edilen yağların önemli bir kısmı eriyeceği göz önüne alınarak arzu edilenden bir miktar fazla doldurma yapılır. Yağ enjeksiyonu kolay bir yöntem olmakla birlikte uygulandığı bölgeye bağlı olarak kalıcılığı değişkendir. Genellikle enjekte edilen miktarın % 50 si vücut tarafından emilir Özellikle yüzün mimik kasları tarafından hareketli olan bölgesinde bu kalıcılık daha da az olmaktadır. Enjekte edilen yağların bir kısmı ilk 3 ay içinde erimektedir. Enjekte edilen bölgede beslenip canlılığını sürdüren yağ hücreleri ise erimezler ve sürekli olarak kalıcı olacaklardır. Bu nedenle birkaç ayda bir yapılan enjeksiyonlarla daha etkin ve kalıcı bir sonuç elde edilmesi mümkün olabilmektedir. Ayrıca enjekte edilen yağ hücrelerinin içinde kök hücrelerde bulunmaktadır bu kök hücreler enjekte edildikleri bölgelerde yaşamağa başladıktan sonra bu bögelerde dolgu görevi dışında gençleşme ve ciltte yenilenme gibi olumlu değişikliklere de neden olurlar.

Yağ enjeksiyonu ile dolgular meme büyütmede ve kalça dikleştirilmede de kullanılabilirler.

DUDAK VE KIRIŞIKLIK DOLGUSU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hyalüronik asit vücutta doğal olarak bulunan bir maddedir. Özellikle deri ve kıkırdak hyalüronik asitten zengindir. Yaşlanma ile birlikte deride yağ dokusu ve hyalüronik asid de azalır . Deriye gençleştirme işlemi uygularken kural olarak eksilenleri yerine koymaya çalışıyoruz. Sentetik hyalüronik asitler de estetik amaçla ciltteki kırışıklıkları doldurmak, yüz ve dudak gibi yumuşak dokularda hacim artışı sağlamak amacıyla kullanılırlar. Geri emilimi olan bir maddedir, bu nedenle dolgu etkisi geçicidir. Bu etki 6 – 12 ay sürer.

Yapısı nedeniyle su çeker ve cildin derin tabakalarının nemlendirilmesinde etkilidir. Allerjen etkisi yoktur, bu nedenle enjekte edilmeden önce herhengi bir allerji testi yapılmasını gerektirmez. Farklı konsantrasyonlarda olan çeşitleri, ciltteki çok ince kırışıklıklardan yüz konturlarını yeniden şekillendirmeye kadar geniş bir yelpazede kullanıma olanak verir.

Cildin derinliklerine ya da deri altı dokusuna enjekte edilerek orada dolgu etkisi yaratır ve bu şekilde ince kırışıklıkları doldurarak yok etmiş olur ya da deri altı dokusunun ihtiyaç olan yerlerinde hacim artışı sağlar.

Değişik markalarda değişik konsantrasyonlarda ve çapraz bağlarda üretilen çeşitleri vardır bu nedenle kalıcı etkisi 24 aya kadar uzayan preparatları vardır.

Bu preparatlar dudak dolgunluğunu sağlamada, dudak üzeri kırışıklıkların giderilmesinde , yüzdeki kırışıklıların doldurulmasında , yüzdeki çukurların doldurulmasında ve meme ve kalça büyütme gibi işlemlerde kullanılabilirler.